Artikel Terbaru

Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 10

on Sunday, 16 June 2013

Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1

Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 10 | Bagi yang terlepas untuk menyaksikan episod 10. Boleh tonton video perkongsian di bawah.
Jawatan Kosong : Pemohonan Online Kerja Polis Diraja Malaysia (PDRM)

on Tuesday, 11 June 2013


Permohonan Online Polis Diraja Malaysia (PDRM)

Polis Diraja Malaysia terdiri daripada 112,145 orang pegawai dan anggota. Keanggotaan ini mencerminkan kepelbagaian penugasan yang dijalankan oleh PDRM, dari Tugas Am yang menjalankan tugas tradisional kepolisan dan sentiasa berdampingan dengan rakyat, sehinggalah ke Pasukan Gerakan Am yang menjalankan tugas-tugas ‘non-regulatory’ seperti pencegahan kemasukan pendatang tanpa izin dan peperangan menentang kebangkitan pengganas komunis suatu ketika dahulu.

Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengalukan anda yang mempunyai tubuh badan yang sihat bagi menyertai pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM). Borang permohonan kerja Polis secara online dikeluarkan bagi membantu anda mendapatkan pekerjaan tersebut dengan mudah. Hanya isikan borang dan tunggu panggilan atau jawapan bagi permohonan anda. Untuk membuat permohonan secara online, sila ikuti langkah berikut :

Jawatan Kosong Polis Diraja Malaysia (PDRM) :
1. Inspektor Gred YA 13
2. Konstabel Gred YA 1
3. Konstabel Sokongan Gred YT 1
4. Sarjan Gred YA 6

Langkah isi borang online Polis Diraja Malaysia (PDRM) :
2. Daftar akaun baru bagi sesiapa yang belum mendaftar atau sila Login bagi yang sudah mendaftar
3. Sila isikan semua maklumat peribadi anda
4. Sila masuk ke Tab “Jawatan PDRM/LAIN”
5. Pilih jawatan yang anda kehendaki dan klik simpan
6. Selesai dan sila tunggu permohonan anda akan diproses dalam masa 6 bulan.
Untuk semakan, anda boleh menyemak status permohonan anda DI SINI
Sila “LIKE” Fanpage : https://www.facebook.com/JawatanKosongTerkini supaya anda sentiasa mendapat info mengenai jawatan kosong kerajaan yang terbaru. Jangan lepaskan peluang anda untuk mendapatkan kerja bersesuaian dengan kelulusan anda.

Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 9


Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 9 | Bagi yang terlepas untuk menyaksikan episod 9. Boleh tonton Video perkongsian di bawah.


Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 7Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 7 | Bagi yang terlepas untuk menyaksikan episod 7. Boleh tonton Video perkongsian di bawah.
Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 8Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 8 | Bagi yang terlepas untuk menyaksikan episod 8. Boleh tonton Video perkongsian di bawah.


Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 6Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 6 | Bagi yang terlepas untuk menyaksikan episod 6. Boleh tonton Video perkongsian di bawah.
Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 5


Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 5 | Bagi yang terlepas untuk menyaksikan episod 5. Boleh tonton Video perkongsian di bawah.Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 4Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 4 | Bagi yang terlepas untuk menyaksikan episod 4. Boleh tonton Video perkongsian di bawah.


Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 3


Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 3 | Bagi yang terlepas untuk menyaksikan episod 3. Boleh tonton Video perkongsian di bawah.Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 2


Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 2 | Bagi yang terlepas untuk menyaksikan episod 2. Boleh tonton Video perkongsian di bawah.Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1

Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 1 | Bagi yang terlepas untuk menyaksikan episod 1. Boleh tonton Video perkongsian di bawah.


Tonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia! Full Episod

on Monday, 10 June 2013


Sebenarnya Saya Isteri Dia! Full Episod| Bagi peminat setia drama Sebenarnya Saya Isteri Dia! di Slot Zehra, TV3 yang ketinggalan untuk menonton setiap episod dalam drama ini , anda boleh klik pautan link yang disediakan di bawah untuk menonton dan download drama bersiri yang mendapat sambutan hebat dikalangan penduduk Malaysia ini.


Sinopsis belakang novel

---> Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing-masing berjanji untuk hidup bersama. Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dengan Farish Adryan. Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka berdua.
Cadangan ibu kepada Farish iaitu Datin Farizah untuk berkahwin dengan adik lelaki itu terpaksa diterima dengan reda walaupun dia tahu yang mungkin perkahwinan itu tidak menjanjikan bahagia. Dia terpaksa dalam rela demi sebuah harga diri dan rasa kasih terhadap Datin Farizah.
"Aku buat semua ni kerana mama. Dan kau tu sepatutnya bersyukur sebab aku selamatkan maruah kau." – Firash Arshad.
"Ya, aku tahu Firash. Sepatutnya aku bersyukur sebab kau sudi kahwin dengan aku." – Syafa Aqira.
Laluan untuk mengharungi sebuah perkahwinan tanpa cinta bukanlah sesuatu yang mudah buat Syafa Aqira. Kehidupannya sebagai isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka dirahsiakan atas permintaan Firash. Namun dia reda kerana kesibukan lelaki itu masih bergelar pelajar walaupun setiap kata-kata sinis yang terbit dari mulut Firash ditelan dengan rasa terbuku di dalam hati.
Semuanya mula sedikit demi sedikit berubah apabila kawan baik serta abang sepupu kepada Firash cuba untuk mendekati Syafa dan kala itulah Firash mula menyedari yang dia sudah mula menyayangi isterinya itu.
"Kenapa pulak tak nak ikut? Boring giler saya duk kat rumah tu. Ada baiknya ikut awak pergi tengok wayang. Lagipun bukan senang nak dapat tengok filem macam ni untuk hari pertama. Biasa kan full seat je. – Syafa Aqira.

"Ye ke? Atau awak risau takut saya pergi dating dengan orang lain?" – Firash Arshad
Dan kala rasa sayang dan cinta mula hadir, ada saja dugaan yang datang menimpa. Kehadiran abang tiri dan adik tirinya yang tidak disangka-sangka mengeruhkan rasa cinta yang mula terbina. Syafa akhirnya pergi membawa diri dengan hati yang terluka. Firash jadi nanar. Hidupnya serba-serbi tidak kena. Bagi Firash, Syaf adalah anugerah terindah di dalam hidupnya. Dia sanggup untuk berbuat apa saja demi mendapatkan kembali kepercayaan dari isterinya itu.
"Siapa nak tidur atas riba awak? Please lah! Tak ingin pun!" – Syafa Aqira.
"Betul ke tak ingin? Dulu okay aje sampai lenguh paha saya nak menanggung kepala awak. Takkan awak dah lupa kut?" – Firash Arshad.

Namun apakah cinta mereka akan kembali bersatu? Bagaimana pula dengan kisah adik beradik tiri Firash? Dan apakah bahagia akan terus menjadi milik mereka?


Jom kita saksikan...

Episod 1 Tonton  : TONTON

Episod 2 Tonton  : TONTON  

Episod 3 Tonton  : TONTON


Episod 4 Tonton  : TONTON

Episod 5 Tonton  : TONTON

Episod 6 Tonton  : TONTON

Episod 7 Tonton  : TONTON


Episod 8 Tonton   : TONTON

Episod 9 Tonton   :TONTON

Episod 10 Tonton : TONTON

Episod 11 Tonton :TONTON

Episod 12 Tonton :TONTON

Episod 13 Tonton :TONTON~Selamat Menonton Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia!~

Beza Antara Telefon Bimbit Original Set, AP Set & Recon

on Sunday, 9 June 2013Perbezaan Original Set,Ap Set,Under Water (seludup @ recon @ China)
Original Set

~Jaminan 1 tahun untuk seluruhan telefon,cas bateri,
~Kad jaminan ditulis kealamat nokia Central ( nokia Model ) dan Motorola Centra (Motorola Model)
~Dikeluarkan oleh kilang milik jenama itu sendiri Nokia- ( kilang Nokia), Motorola (kilang Motorola)
Nokia authorized salah satunya ( Zitron ), Sony Ericsson authorized salah satunya (T-choice ), Samsung (Samsung Malaysia Sdn Bhd (SME)

Ap Set

~Jaminan hanya 3-5 bulan, tidak termasuk monitor telefon.
~Kad Jaminan ditulis kealamat selain dan nokia dan motorola ( centraL ).
~Dikeluarkan oleh pengilang yang mendapat lesen dari pengilang utama
~Selamat digunakan kerana mendapat pengesahan sirim.

Under Water

~Tiada jaminan
~Biasanya tiada kad jaminan
dibawa masuk dari negara luar dan jual dengan harga murah, tiada pengesahan sirim dan menyalahi undang-undang kerana barang diseludup masuk ke negara ini..  

 

Ape perbezaan handphone AP dengan ORI ni ?
 • Dari segi pengeluaran,kalau ORI,dekat kotak dia mesti ada tulis "MADE IN NOKIA" @ sewaktu dengannya..kalau handphone AP,dia just tulis "MADE IN INDIA,CHINA,INDONESIA" atau senang crite..nama2 negara laa..  
 • Handphone ORI ni warranty dia dari kilang, kalau AP ni dari kedai yg menjual nya (tempat yang korang beli k).. dan warranty handphone ORI ni setahun dan hanya untuk batery,bahagian dalam hp dan juga Skrin hp.. Kalau AP pulak,dia just 1 @ 3 bulan sahaja warranty.. kalau bahagian dalam warranty setahun (unless masuk air @ kerosakan sendiri yang buat)


 • IMEI ..apa itu IMEI?
  ok..Imei ni adalah barcode berdigit 15 yang ade dalam handphone anda dan kotak..if original,IMEI kotak dan handphone adalah SAMA!.. kalau AP komfem tak same..so,cemane nak check IMEI?
  Korang boleh tekan no ni, *#06# dan ia juga dipanggil SERIAL NUMBER atau bahasa lain dia adalah IMEI.. So,korang check no tu..sama tak dengan dekat kotak bahagian luar tu.. kalau AP takkan same antara hp dengan kotak.. Just untuk ORIGINAL je sama..
   
 • Selalunya kalau Original keypad, dia tak ada tulisan bahasa asing.. kalau AP ade macam2..arab la.. jepun la.. china la..depends pada negara yg buat.. ;-)
   
 • handphone AP ni sah, just handphone jelah yang sah.. Tapi, kotak ,earphone, charger dan lain2 tu, boleh diragui sumbernya..
 • ok..ni paling penting..korang tekan *#0000# untuk tahu tahun bile handphone korang dihasilkan.. Kalau  korang beli tahun 2010,selalunya dikeluarkan setahun sebelum 2010.. Kalau tetiba korang tengok, apesal laa lame sangat dah handphone tu dibuat, macam Dihasilkan tahun 2006.. itu maknanya apa?  Itu maknanya,hanphone tu sebenarnya hp recon sahaja. (maksudnya,yang 2ndhand,tapi dia jual dengan harga baru. Kiranya nampak macam baru dan original la)
   
 • UNDERWATER ni seludup maksudnya, kadang2 HANDPHONE tu dah rosak.. than dia repair, agak2 boleh hidop je.. maka penjual tu akan jual hp tu macam ORI @ AP. Lepas tu mule laa handphone tu wat hal.. Jadi,Costumer pun datng mintak ganti rugi.Sekarang ni dah jarang ada handphone underwater ni, Sebab selalu kena complain je n kedai2 pon tak nak tanggung risiko sangat nak juat hp macam ni..
   
 • Recon pula.. Selalunya dari oversea.. maksudnya macam tadi, dia repair2 gak, pastu jual macam ORI @ AP..
  selalunye kedai cakap..ni HP recon..korang leh trace berdasarkan charger, cop2 pada badan HP tu.. Kalau cop tu macam cop oversea contoh brand "THREE,TIM", boleh agak la kan...? Tapi tak selalu nya betol.. Korang kena pandai2 la..


 • handphone ORI ni beza harga dengan AP dalam 200-300..banyak tu..contoh,if handphone tu AP,harge dalam RM450,so,ori dalam RM750..dekat sekali ganda..tu sebab banyak kedai jual handphone AP sekarang,lebih murah untuk coustumer.
   
 •  jgn lupe,NOKIA ORI dibuat oleh ZITRON,AVAXX dan lain lain la.. even charger hp pon ada stiker ZITRON @ AVAXX, Dan bagi samsung dengan sony, aku lupa la nama dia.. Tak silap aku, bagi samsung,pengeluar sah dier FMG.. 
DAN KALAU NAK BEZAKAN ORIGINAL , DAN CHINA PHONE, MELALUI IMEI NO, KORANG KLIK SINI  
© Zul AeriazZ All Rights Reserved